Verktyg

Verktyg, lyftverktyg till gravstenar


Vi marknadsför endast kvalitetsverktyg som vi själva använder dagligen i vårt arbete ute på kyrkogården. Vi levererar våra verktyg till församlingar/ kyrkogårdsförvaltningar, stenhuggerier, stenfirmor och gravvårdsfirmor.

Bild 1. 2 & 3: Weha R1000 - Gravstenslyft/ Lyftsax för gravstenar/ sten.

Kraftig lyftsax för gravstenar. Mycket robust med galvaniserad yta. Gripen och andra kontaktytor är helt gummibelagda. En returfjäder håller den i det vertikala läget. När plattan läggs ned så låser en låsmekanism automatiskt. Kapacitet: 1000 kg. Gripande bredd: 20-200 mm. Greppyta: 200x200 mm. Höjd: 820/640 mm. Vikt: 21 kg.


Bild 4 & 5: Lyfthandtag för gravstenar.

Pris: 2900 kr/ par, exkl moms och frakt. Ett enkelt och robust handlyftverktyg för 2 personer med bra grepp för säkra lyft av gravstenar. Levereras i par. (Tänk på att alltid vara försiktig när stenen är blöt).


Bild 6: Weha Monument lifter R1000+ / Gravstenslyft.

Tillförlitlig grip för säker hantering och montering av gravstenar. Skruven pressar mot stenen och garanterar maximal arbetssäkerhet. Upphängningsögla kan enkelt justeras för att balansera tyngdpunkt. Produktvideo. Lyftkapacitet: 1000 kg. Gripande bredd: 280 mm. Greppyta: 170x160 mm. Höjd: 370 mm.


Bild 7: Wimag gravstenslyft.

Lyftkapacitet upp till 500 kg och 1000 kg. Tillförlitlig galvaniserad grip för säker hantering av gravstenar. Skruven som är gummibelagd pressar mot stenen och garanterar maximal arbetssäkerhet. Produktvideo. Broschyr PDF.


Bild 8: Wimag bockkran/ lyftställning i aluminium 500 kg.

Aluminium bockkran 500 är tillverkad av högkvalitativa aluminiumprofiler. Detta gör att kranen har låg egenvikt och kan flyttas och sättas upp av en person. WIMAG Aluminium bockkran är ett praktiskt och effektivt hjälpmedel vid lättare lyft med en kapacitet upp till 500 kg. Benen kan justeras i höjdled vilket gör att kranen får ett stort användningsområde, exempelvis vid ojämt underlag eller vid lastning eller lossning av en lastbil. Montagehandtag och broms för åkvagn finns som tillbehör i broschyren. Broschyr PDF.


Bild 9: Wimag bockkran/ lyftställning i aluminium 750/ 1500 kg.

Aluminium bockkran 750/1500 finns med lyftkapacitet 750 och 1500 kg respektive i special utförande upp till 3200 kg. Bockkranen är tillverkad av högkvalitativa aluminiumprofiler med låg egenvikt. Detta gör att kranen kan ställas upp av en person och underlättar även portabilitet och transporter då den är ihopfällbar. Montagehandtag och broms för åkvagn finns som tillbehör i broschyren. Broschyr PDF.


Bild 10, 11, 12: Gino Cuturi mejselhammare.

Gino Cuturi mejselhammare för granit, marmor och skulptur, har alltid varit känd och uppskattad över hela världen.

Alla hammare och verktyg som produceras av Gino Cuturi är certifierade och har CE-märkning. De mest berömda skulptörerna i världen har använt hammare från Gino Cuturi för att skapa stora verk i marmor och granit.

Prislista hammare PDF. Prislista mejslar PDF.


Fyll i så mycket uppgifter du kan i formuläret nedan för förfrågan eller beställning. Är det några uppgifter som behöver kompletteras så kontaktar vi dig. Vill du skicka oss en bild så kan du maila oss på info@gravvardsfirman.se